Kiinnitä katseesi Jeesukseen21.2.2013

Kun Jeesus käski Pietaria tulemaan Hänen luoksensa vettä pitkin, Pietari lähti liikkeelle täynnä uskoa. Hän astui ensimmäiset askeleet katse kiinnitettynä Jeesukseen. Hän pysyi pinnalla, voitti pelon ja oli jopa painovoiman lain yläpuolella. Sitten keskellä matkaa hän katsoi sivulle. Hän näki aallot ja alkoi pelätä. Silloin Pietari alkoi myös vajota ja Jeesuksen täytyi tulla pelastamaan hänet.

Tässä tarinassa on meille syvä ja yksinkertainen opetus. Monet meistä aloittavat uskon vaelluksen tai jonkun uskon kamppailun elämässämme hyvin. Olemme täynnä intoa. Meillä on katse kiinnitettynä Jeesukseen. Ymmärrämme, että Hänestä riippuu kaikki. Meistä tuntuu, että meitä ei voi kaataa eikä upottaa. Jos vaellus tai koetuksen vaihe kuitenkin kestää, emmekä heti pääse päämääräämme, niin useimmat meistä alkavat vilkuilla ympärilleen. Katsomme olosuhteita, kuuntelemme muiden ihmisten mielipiteitä tai keskitymme kuuntelemaan omia tunteitamme. Silloin alamme huomata, että vajoamme.

Ainoa tapa uskovan vaelluksessa pysyä pinnalla on pitää jatkuvasti katse Jeesuksessa. Ilman Häntä ei kukaan voita yhtään taistelua, kukaan ei parane yhdestäkään sairaudesta, kukaan ei kestä vahvana myrskyissä. Meidän ei ole tarkoitus vain aloittaa katse kiinnitettynä Jeesukseen vaan meidän kuuluu myös lopettaa katse kiinnitettynä Jeesukseen. Ei ole niin, että jossain vaiheessa tulemme niin kypsiksi uskoviksi, että voimme irrottaa katseemme Jeesuksesta ja katsoa itseemme. Jos teemme näin, alamme heti vajota.

Kristinuskon tarkoitus ei ole saada sinua niin hyvään kuntoon, ettei sinun tarvitse enää koskaan katsoa Jeesukseen. Niin vahvaksi oksaksi, ettet tarvitse enää viinipuuta. Ei, kristinuskon päämäärä on kiinnittää sinun katseesi päivä päivältä tiukemmin Jeesukseen. Meitä ohjataan asettamaan kaikki luottamuksemme siihen, että Hän on paikalla ja siksi me pysymme pinnalla. Tämä on vahvan ja voittoisan uskon salaisuus.