Mikä on reilua?2.10.2013

Esitän kysymyksen kaikkien meidän pohdittavaksi: Onko oikein, että Jumala kohtelee seuraavia ihmisiä samalla tavalla? Ensimmäinen ihminen päättä itse kaikki elämänsä asiat. Hän tekee tahtonsa mukaan kysymättä juuri koskaan Jumalan mielipidettä valmiina todella tekemään sen mukaan. Toinen taas pyrkii tekemään Jumalan tahdon. Hän laittaa kaikissa valinnoissaan oman tahtonsa toiselle sijalle kysyen kaikessa Jumalan mielipidettä valmiina muuttamaan suunnitelmansa Jumalan tahdon mukaiseksi. Onko siis oikein, että molemmat saavat Jumalalta samanlaista kohtelua?

Ei, se ei olisi oikeudenmukaista. Jos nämä kaksi täysin erilailla elävää ihmistä saisivat elämänsä aikana samanlaista kohtelua Jumalalta, niin ainakin seitsemänvuotias tyttöni huutaisi: ”Epistä, ei ole reilua.” Mikä sitten on reilua ja oikeudenmukaista? Jeesus sanoo: ”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi kaikki muu. ” Elämässä on olemassa monia tärkeitä asioita. Laskujen maksaminen on tärkeää. Syöminen on tärkeää. Urheilu on tärkeää. Mutta mikään ei ole niin tärkeää kuin Jumalan valtakunta. Se on tärkein kaikista.

Ne, jotka etsivät ensin Jumalan valtakuntaa kokevat, että kaikki muu heille annetaan. He saattavat jopa todistaa muille uskoville kuinka asioita annettiin heille. Joku saattaa kateellisena ajatella: ”Miksei minulle anneta asioita, mikseivät suosion ovet aukene minulle?” Syy on prioriteeteissa. Kun etsit ensin Jumalan valtakuntaa, niin kaikki maallinen annetaan sinulle. Joku etsii menestystä ja rahaa. Hän saavuttaa sitä. Hän saa kaikkea mitä maailma tarjoaa, mutta hän myös tajuaa, että onni ei ollut missään niissä. Etsiessämme kaikkea muuta paitsi Jumalan valtakuntaa saavutamme ehkä paljon maallisia asioita, mutta emme koe, että niitä koskaan annetaan meille.

Kun etsit ensin Jumalan valtakuntaa, niin asioita annetaan sinulle. Voit odottaa, että saat asioita ilman, että juokset niiden perässä. Mikään ei ole parempi tunne kuin huomata, että olet saanut kaikkea muuta mitä elämään tarvitset, ilman että olet sitä tavoitellut tai etsinyt. Olet lisäksi saanut yhden asian, jota et olisi saanut etsimällä vain ajallisia asioita. Olet saanut kokea Jumalan läsnäoloa elämässäsi.

Jos Jumalan valtakunta on elämäsi ensimmäinen asia, niin sinä tiedät sen. Se on nimittäin mielessäsi usein. Sinun ei tarvitse joka päivä pohtia: ”Onkohan Jumalan valtakunta minulle ensimmäinen asia?” Jumalan valtakunta ei tarkoita sitä, että sinulla on mielessäsi se, mitä Jumala voi tehdä sinulle ja kuinka Hän voi siunata sinua. Ei, vaan sinä ajattelet kuinka voit levittää tätä valtakuntaa ja rakastaa sen Kuningasta, Jeesusta, jatkuvasti enemmän.

Voit tietysti etsiä maallisia asioitasi elämälläsi. Sinulle on annettu vapaa tahto. Tiedän kuitenkin, että Jumalan valtakunnan etsijä ja oman valtakuntansa etsijä saavat erilaista kohtelua Jumalalta. Se on oikeudenmukaista.