Mistä taistellaan?11.9.2013

Jumala ja sielunvihollinen käyvät taistelua ihmiskunnasta. He käyvät taistelua niin yksilöistä kuin kansoistakin. Pääasia mihin vihollisemme hyökkää, on suhteemme Jumalaan. Hän yrittää hämärtää Jeesusta meidän kasvojemme edestä. Hän yrittää siirtää meidän huomiomme uskonnolliseen suorittamiseen elävän suhteen sijasta. Jos ajattelet kaikkia koetuksia tai vaikeuksia elämässäsi, niin voit huomata tämän periaatteen olevan totta. Hyökkäykset ovat aina kohdistuneet sinun ja Jumalan väleihin.

Jos jollakin on elävä suhde Jumalaan, niin vihollinen yrittää tuhota sen. Jos jollakin ei ole suhdetta, mutta hän haluaisi sellaisen, niin vihollinen yrittää laitta kaikenlaisia esteitä tielle, ettet koskaan oppisi tuntemaan Jumalaa. Hän tietää että, jos henkilö oppii tuntemaan Jumalaa ja alkaa vahvistaa suhdettaan Häneen, niin vihollisen peli on aikalailla menetetty tuon ihmisen kohdalla. Vihollinen joutuu silloin väistämättä tappiokierteeseen.

Taistelu on todellisuutta niin yksilön kuin kokonaisen kansakunnankin kohdalla. Vihollinen tuo kansan ylle sekaannusta, hengellistä uneliaisuutta tai sokeutta. Uneliaisuuden henki on yksi hyvä esimerkki siitä, miten saada iso joukko ihmisiä keskittymään uskonnolliseen suorittamiseen. Tämä henki kääntää katseet pois taivaallisista maallisiin. Ketään, joka tämän hengen alla on, ei kiinnosta mennä eteenpäin Jumalan tuntemista. Silloin kuulee sanottavan: ”Minulle riittää tämä taso, minulle riittää uskonnollisuus.” Vihollinen pitää tason hänen kannaltaan turvallisissa rajoissa estäen elämää suuresti muuttavan Jumalan etsinnän.

Heprealaiskirjeessä meitä kehotetaan, että meidän tulee aina pitää katseemme kiinni uskomme alkajassa ja täydelliseksi tekijässä, Jeesuksessa. Meidän juoksuamme seuraa myös suuri todistajien pilvi, jotka kaikki päättivät pitää katseensa kiinni Hänessä. He päättivät oppia tuntea Häntä joka päivä paremmin.

Katseen pitäminen kiinni Jeesuksessa lähtee siis tahdon valinnasta ja sitä pidetään yllä tahdon valinnan kautta. Tunteisiimme vihollisemme voi vaikuttaa olosuhteiden kautta, mutta tahtoomme hän ei saa koskea. On hyvä muistaa, että läheiseen jumalasuhteeseen ei ketään viedä väkisin aivan niin kuin ei taivaaseenkaan ketään viedä väkisin. Kaikki riippuu siitä mitä sinä tahdot.