Palkanmaksu16.5.2013

Raamatussa kerrotaan kuinka Jumala maksaa palkan kaikille uskoville heidän tekojensa mukaan.Tämä palkanmaksu tapahtuu silloin, kun he astuvat elämänsä lopussa Jumalan valtaistuimen eteen. Kristityt eivät koskaan tule seisomaan sen tuomioistuimen edessä, jossa tuomittaan kadotukseen, sillä he ovat päättäneet laittaa toivonsa Jeesukseen ja Jeesuksen uhrityön tähden he ovat tervetulleita Isän luokse. Tämä ei kuitenkaan poista sitä totuutta, että kaikki tekomme käsitellään palkanmaksu mielessä Jumalan edessä. Tämä on hyvin positiivinen tilanne uskoville.

Taivaaseen ei voi mennä mitään käsittelemättömiä asioita. Siksi palkanmaksulla käsitellään asiat lopullisesti. Viimeisistä tulee ensimmäisiä ja ensimmäisistä viimeisiä. Tässä tilanteessa Isä sanoo ne sanat, jotka jokainen uskova haluaa kuulla: ”Hyvin tehty sinä hyvä ja uskollinen palvelija.”

Jumala on oikeudenmukainen. Hänen tuomioistaan ei voi paeta oikealle eikä vasemmalle. Tämä on valtava lohdutus kaikille uskollisille Jumalan palvelijoille. Niille, jotka eivät ole kokosydämisesti palvelleet Jumalaa, tämä palkanmaksu saattaa olla jonkin verran pelottava asia. Ehkä siksi, että he sisimmässään tietävät että, jos heidän elämäänsä katsottaisiin rehellisesti Jumalan mittareilla, niin siellä ei löytyisi paljoakaan palkittavaa.

Millaisia asioita Jumala katsoo palkanmaksun yhteydessä? Jumala ei näe niin kuin ihminen näkee. Hän katsoo asioita, jotka eivät välttämättä näy päällepäin. Hän ei keskity katsomaan menestystä tai ulkoisia tekoja. Hän katsoo ensisijaisesti motiiveja, sydämen asennetta ja valintoja. Hiljaisuudessa tehdyt teot, jotka eivät välttämättä ole näkyneet, tulevat esille ja ne palkitaan. Kuinka motivoivaa onkaan tietää, että jokainen ristin kantaminen, hyvä asenne, anteeksiantaminen, rohkaiseva sana, rakkaudenteko ja esirukous tullaan huomioimaan, sillä Jumala pitää niistä tarkkaa kirjaa. Näiden asioiden perusteella katsotaan se, mitä tulet halki ikuisuuden tekemään Jumalan valtakunnassa. Tehtäväsi määräytyy sen mukaan, miten olet ollut uskollinen ja kuuliainen Jumalalle ja Hänen Sanalleen maanpäällä eläessäsi.

Tätä palkanmaksu tilannetta ei kenenkään tarvitse kuitenkaan pelätä. Se on hetki, jolloin kaikki pelko ja vertailu on jo poistunut, sillä synti ei enää hallitse elämäämme. Jumala toimii oikeudenmukaisesti ja maksaa oikeudenmukaisen palkanmaksun kaikille. Kenellekään ei tule mieleenkään valittaa Hänen päästöstään vastaan. Tämän asian tiedostaminen antaa uskovalle valtavasti motivaatiota muuttua sisältäpäin ulos Kristuksen kaltaiseksi ja elää pyhää elämää täällä maanpäällä.