Pelko, joka pelastaa21.8.2013

Raamattu sanoo meille, että Herran pelko on viisauden alku. Herran pelossa on jotain sellaista mikä varjelee meidän elämämme kadotukselta, kuolemalta ja synniltä. Sen hankkiminen on Jumalan omien sanojen mukaan kaikista viisain asia mitä ihminen voi elämänsä aikana tehdä.

Profeetta Jesaja sanoo, että Jumalan lähettämän messiaan, Jeesuksen päällä lepäisi nöyryyden ja Herran pelon henki.  Tämä Herran pelko saa kenet tahansa menestymään kaikilla teillään ja kaikkeen mihin he koskevat. Herran pelon puuttuminen ei vie sinulta pois Jumalan ehdotonta rakkautta, mutta se vie sinulta pois Hänen siunauksensa ja suosionsa. Hän ei anna suosiotaan henkilöille, joihin Hän ei voi luottaa. Hänen luottamuksensa taas saa sillä, että pelkää Häntä.

Millaista on Herran pelko? Se on kunnioittavaa pelkoa. Se on myös pelkoa, joka saa sinut varpaillesi. Jeesus sanoo: ”Älkää pelätkö ihmisiä, jotka voivat tappaa vain ruumiin, vaan pelätkää Jumalaa, joka voi hukuttaa ikuiseen kadotukseen sekä sielun että ruumiin.” Se on samanlaista pelkoa kun on ihmisellä, jos hän on kuninkaan edessä, jolla on valta antaa hänelle menestys tai tuomio yhdellä sanalla. Jumalan sanoille kuuluu aina antaa tällainen erikoisarvo. Hänen sanojaan kuuluu uskoa. Hänen valtaistuimensa kuuluu tunnustaa korkeammaksi muita.

Jumalassa ei ole mitään tavanomaista. Hän on pelättävä ja ihmeellinen. Hänen edessään kuuluu välillä vapista. Kaikki tämä tiedostettuamme tiedostamme myös sen, että Jumalalla on aika hyvä historia siitä, että Hän on kohdellut todella hyvin niitä luotujaan, jotka palvelevat Häntä. Siksi voimme luottaa Hänen oikeudenmukaisuuteensa, sillä Psalmeissa sanotaan: ”Vanhurskaus ja oikeus on Hänen valtaistuimensa perustus.”

Kaikki me olemme kohdanneet erilaisia pelkoja elämämme aikana. Maailman tuomien pelkojen hyökkäyksiltä emme voi välttyä. Jeesus sanoi, että niin kauan kuin olemme maailmassa, meillä tulee olemaan koetuksia. Hän jatkaa myös sanoen, että meidän ei tule pelätä, sillä Hän on voittanut maailman.  Sydämessämme tulee aina asumaan joku pelko. Täytetään siis sydämemme Herran pelolla, niin meillä ei jää niin paljon tilaa muille peloille. Herra on hyvä niille, jotka valitsevat vaeltaa Herran pelossa.