Siihen et koskaan kyllästy15.10.2013

Ihminen ei ole luonnostaan kovin kärsivällinen ja pitkäjännitteinen. Jos teemme samaa asiaa ja samalla tavalla pitkän aikaa, niin me alamme kyllästyä, puutua ja haluamme vaihtelua. Kyse voi olla työstä, harrastuksesta, ruoasta tai vaikkapa kävelyreitistä. Saatamme hakea lääkettä kyllästymiseemme juhlista, ulkomaan matkoista tai viihteestä. Jokainen kuitenkin tietää, että näihin kaikkiin ihminen myös lopulta kyllästyy. Onko siis olemassa jotain asiaa mihin emme voi koskaan kyllästyä?

Uskovat saattavat puutua jopa Jumalan odottamiseen. He eivät jaksaisi enää rukoilla kun mitään ei näytä tapahtuvan. He eivät jaksaisi enää mennä sunnuntaina seurakuntaan kun mikään elämässä ei tunnu muuttuvan. Joskus hengellinen puutuminen voi tapahtua myös aivan päinvastaisessa tilanteessa. Voimme kyllästyä siihen, että näemme vain ulkoisia ihmeitä ja parantumisia, mutta mitään ei tapahdu sisällämme. Viimeistään sadannen päänsäryn parantuessa silmiemme edessä, alamme puutua ja kaivata erilaisia ihmeitä kuten vaikkapa jalkojen kasvamista tai kuolleiden heräämistä. Onko siis olemassa jotain johon ei voi koskaan kyllästyä?

Kaikesta edellä mainitusta voimme vetää yhden johtopäätöksen: kaikkeen ulkonaiseen ihminen kyllästyy. On olemassa kuitenkin yksi asia, johon ihminen ei voi koskaan kyllästyä. Tämä asia on sisäinen asia, sydämen asia. Raamatussa sanotaan, että ennen kaikkea, varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee. Into, energia ja elämänilo ja se, ettemme kyllästy seurakuntaan tai Jumalan etsimiseen lähtee yhdestä ainoasta asiasta: Jumalan läsnäolosta. Siitä ei voi koskaan saada tarpeekseen. Siihen ei voi kyllästyä.

Vaikka olisit saanut kokea sitä eilen, haluat kokea sitä tänäänkin. Haluat kokea saman uudelleen ja uudelleen. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus kokea Jumalan läsnäolo. Erityistä tässä on se, että jos olet kohdannut Hänet kerran, haluat kokea Häntä aivan samalla tavoin uudelleen. Saatat sanoa: ”Kohtaa minua niin kuin kohtasit minua silloin…” Joskus Jumalan läsnäolon mukana tulee ulkoisia tuntemuksia kuten naurua, itkua tai vaikka vapinaa. Ydin asia on aina kuitenkin se, kohtaatko Hänen läsnäolonsa sisäisesti vai et.

Jos saat kokea Hänet, niin sinä et kaipaa jatkuvasti uusia ulkoisia asioita tekemään elämästäsi onnellista. Sitä Jeesus tarkoitti sanoessaan naiselle kaivolla: ”Jos sinä juot sitä vettä, jota minä annan, niin sinä et koskaan enää janoa ja tästä vedestä tulee kumpuamaan elämä sinun sisälläsi.”