Voitelu odottaa1.8.2013

Jumalan tahdon mukaista on se, että me jaksamme kestävinä loppuun asti. Jeesus sanoi meille, että se joka pysyisi kestävänä loppuun asti, voittaisi palkinnon. Ihminen on luonnostaan taipuvainen lopettamaan asiat, jos tuloksia ei tule heti. Koska Jumalan tiet ovat korkeammat kuin meidän tiemme, Hän ei aina toimi meidän aikataulussamme ja toivomallamme tavalla. Kun olemme tilanteessa, jossa Jumalan teot eivät ole vielä tulleet näkyviin elämässämme, niin silloin tarvitsemme voitelua Pyhältä Hengeltä, voitelua odottaa. Jos nimittäin jaksamme odottaa Jumalan lupauksia ja Hänen täydellisiä hetkiään niiden toteutumiselle, tulemme aivan varmasti saamaan sen, mitä näemme sydämemme silmillä edessämme.

Kestävyyteen ei tarvita lihaksia tai tahdonlujuutta. Kestävyyteen tarvitaan ennen kaikkea juuri voitelua Pyhältä Hengeltä. Isot asiat eivät koskaan tapahdu sormea napsauttamalla. Aina, kun jotain isoa tapahtuu jossain, joku ihminen tai joukko on odottanut ennen sitä kärsivällisesti ja kauan. Heidän yllään on ollut voitelu odottaa ja rukoilla Jumalalta asian toteutumista. Voitelu saa ihmiset jatkamaan silloinkin kun mitään ei näy.

Millaista on oikeanlainen odottaminen? Se on aktiivista, uskonhenkistä, luottavaista ja päivä päivältä vahvistuvaa odotusta. Saman tyylistä kuin on esimerkiksi joulun tai suuren perhejuhlan odotus. Sinä valmistaudut ja laitat asioita järjestykseen suurta päivää varten. Sinä puhut siitä useasti. Sinulla on ehkä mielessäsi joku mielikuva siitä, miltä asiat tulevat näyttämään, vaikka kaikki lopulta olisikin hieman eri näköistä. Tällainen on aktiivista odotusta.

Voitelu odottaa Jumalaa tähän tapaan lasketaan sinun päällesi taivaasta. Pyhä Henki antaa sinulle uskoa ja kärsivällisyyttä. Daavid ei olisi kyennyt menemään läpi 10:ntä vuotta luolassa ja jatkuvaa pakenemista Saulin vainon takia ellei hänellä olisi ollut voitelua odottaa Herraa. Kaiken sen keskellä hän kykeni sanomaan: ”Odota Herraa sieluni, vielä kiitän Häntä”.

Jumala ei katso henkilöön. Hän antaa sinullekin voitelun odottaa uskossa sitä, minkä Hän on luvannut. Sinun täytyy vain pysyä kiinni voitelun lähteessä, Pyhässä Hengessä ja Hän auttaa sinua eteenpäin niin, että pääset siihen päämäärään, josta Hän on sinulle puhunut.