Kaksi puolustajaa21.3.2014

”Ja minä rukoilen Isää, ja Hän antaa teille toisen Puolustajan, olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti.”(Joh. 14:16)

Jumala istuu tuomarin istuimella ja Häntä ympäröi taivaallinen oikeussali. Kun Jeesus puhui Pyhästä Hengestä, Hän puhui tavalla, jolla puhutaan kun käsitellään oikeusistuimen asioita. Hän sanoi Pyhän Hengen olevan asianajaja eli uskovien Puolustaja maan päällä.

Kuinka monella syytetyllä on kaksi puolustajaa oikeusistuimen edessä? Uskovilla on kuitenkin kaksi puolustajaa. Jeesus on ensimmäinen Puolustaja Isän valtaistuimen luona. Pyhä Henki on toinen Puolustaja maan päällä.  Jos jokin vihollisen syytös olisi niin pätevä, että se nousisi Pyhän Hengen ohi taivaaseen asti, niin se torpedoituu viimeistään Jeesuksen vereen.

Tiesitkö, että juuri näiden kahden Puolustajan tähden ne syytökset, joita uskova kuulee mielessään epäonnistuttuaan ja joiden hän luulee kaikuvan myös Isän edessä, monet niistä syytöksistä eivät koskaan päädy Taivaallisen Isän korviin. Jokaisen syytöksen pitää aina ensin mennä näiden kahden Puolustajan läpi, jotka Isä rakkaudessaan on uskoville antanut.

Jeesus maksoi sen verran suuren hinnan ihmisten edestä, että Hän ei kovin helposti päästä Häneen vereensä turvaaviin ihmisiin kohdistuvia syytöksiä Isän eteen. Ne halventaisivat Hänen verensä puhdistavaa ja pelastavaa voimaa sekä sitä rakkautta, jolla Hän ihmisiä rakasti. Jeesus voi laillisesti repiä jokaisen sielunvihollisen tuoman uskoviin kohdistuvan syytekirjelmän palasiksi. Pyhä Henki on puolestaan jo lähtökohtaisesti aina Jeesusta seuraavien ja Jumalan tahtoa etsivien uskovien puolella.

Tällöin uskovilla on kyllä vastustaja,syyttäjä, mutta hän ei ole Pyhä Henki. Jopa silloin kun Pyhä Henki osoittaa synnin ja puhdistaa uskovan sisintä, Hän on uskovan puolella. Tai kun sielunvihollinen yrittää saada sydämen epäilemään Isän rakkautta, tämä Puolustaja kuiskaa aivan päinvastaista sanomaa. Hän muistuttaa Jeesuksen verestä ja Isän hyvistä lahjoista.

Paavali sanoi: ”Älkää vain antako vapauden, olla yllykkeenä lihalle.” (Gal 5:13). Hän sanoo myös: ”Onko meidän pysyttävä synnissä, jotta armo tulisi suureksi? Ei tietenkään…” (Room 6:1,2). Niinpä! Kuinka moni uskova ajattelee sydämessään: ”Miksi elää puhdasta elämää? Kaikki annetaan kuitenkin anteeksi kun pyydän. Jeesuksen veri pyyhkii kuitenkin syntini pois.” Mutta nämä ihmiset pettävät itseään ajatellessaan näin. Jeesus näkee aina sydämen ja tuomitsee oikeudenmukaisesti. Siksi ihminen ei voi huijata Jeesusta ja Pyhää Henkeä turvautumalla Jeesuksen vereen ulkoisilla sanoilla, mutta sydämessä hyväillen syntiä.

Tällöin Puolustaja ei voi puolustaa laillisesti uskovaa Taivaallisen oikeusistuimen edessä, sillä uskova antaa synnin orjuuttaa itseään. Vihollinen voi aina silloin sanoa: ”Katsopa hänen sydämeensä! Hän rakastaa syntiään!”

Mutta jokainen, joka hylkää syntinsä ja turvaa kaikesta sydämestään Jeesuksen ristiin, hänelle ei ole olemassa mitään kadotustuomiota eikä syytekirjelmää Isän edessä. Tästä pitävät huolen kaksi Puolustajaa.