Mahdollisuus herätykseen13.2.2014

Suomen yllä leijuu tällä hetkellä mahdollisuus herätyksestä. Tämä ei tarkoita, että herätys itsestään selvänä asiana tulee maahamme. Tämä tarkoittaa, että Pyhä Henki etsii nyt paikkoja, joihin Hän voi laskeutua. Niissä paikoissa, seurakunnissa tai yksilön sydämessä, täytyy olla taivaan ilmapiiri. Siihen Pyhä Henki on tottunut. Tämä ei tarkoita, että ihmisten tulee olla täydellisiä. Aina on ollut ja aina tulee olemaan vain yksi täydellinen ihminen ja Hän on Jeesus. Kaikki muut Hänen valtakunnassaan ovat Hänen verensä puhdistamia.

Taivaan ilmapiiri tarkoittaa sitä, että ihmiset vihaavat syntiä eivätkä halua sen asuvan heidän sydämessään tai seurakunnassaan. He eivät vain nyrpistä nenäänsä tai kauhistele nähdessään syntiä vaan he vihaavat sitä palavasti. Tämä pyhä viha saa aikaan toimintaa. Temppeli pitää puhdistaa synnistä. Uskovat ovat Pyhän Hengen temppeleitä. Jos vihaamme syntiä haluamme, että Pyhän Hengen valo tulee ja näyttää meille aivan kaiken sydämessämme ja elämässämme olevan synnin.

Taivaan ilmapiiriä haluavat ihmiset pelkäävät Jumalan läsnäolon menettämistä ja Pyhän Hengen murehduttamista enemmän kuin sitä hetkellistä epämiellyttävää tunnetta, joka parannuksenteosta ja itsensä kohtaamisesta seuraa. Parannuksentekoon kykenevät kaikki ihmiset. Nöyrtyminen tuntuu samalta kaikista. Kaikki, jotka haluavat enemmän Jumalaa elämäänsä, joutuvat tekemään parannusta aika ajoin. Parannuksenteko on oleellinen osa Jumalan läsnäolon lisääntymistä. Se kulkee aina herätyksen edellä.

Tästä voimme vetää sen johtopäätöksen että, jos maamme uskovat tänä aikana, tekevät totista parannusta ja puhdistautuvat synnistä, niin ehkäpä Jumala löytää leposijan ja laaja herätys rantautuu maahamme. Kaiken sen herätyksen etsinnän takana, jota maassamme on, on surullista nähdä kuinka paljon pidättyväisyyttä ihmisillä on Pyhän Hengen valoa kohtaan. On haluttomuutta antaa Pyhän Hengen tulla ja muuttaa sen mitä me todella olemme.

Pyhä Henki ei tule koskaan väkisin ihmisten sisimpään. Hän ei tule väkisin yhteenkään maahan. Mutta, jos uskovien sydämet ovat avoimia ja halukkaita muutokseen, niin maallamme on mahdollisuus saada herätys.