Miksi tapahtuu järjelle käsittämättömiä ihmeitä?15.8.2014

Jumala parantaa sairaita. Jumala tekee ihmeitä ja merkkejä. Tämä on Raamatun totuus.

Parantuminen on hyvin selkeä yliluonnollinen teko. Kuka voi kiistää sen tarpeellisuutta. Jos ihmisellä on kipua tai parantumaton sairaus ja Jumala poistaa kivun, niin kuka siihen voi sanoa: ”Ei tuossa ole mitään järkeä.” Parantuminen on hyvin järkeenkäyvä asia.

Me emme saa kuitenkaan rajoittaa Jumalaa millään elämän alueella. Meidän tulee avartua mieleltämme sillä: ”Hänen ajatuksensa ovat korkeammat, kuin meidän ajatuksemme.” ( Jes. 55:8-9). Hänellä on suunnitelmia, joita ihminen ei heti ymmärrä täysin. Täytyy tuntea Jumalan luonnetta, jotta voi ymmärtää ihmeitä ja merkkejä.

Ihmeet tuottavat ongelmia ja hämmennystä monille uskoville. Miksi jonkun piti laihtua monta kiloa yhtäkkiä kokouksessa? Miksi kultahampaiden piti ilmestyä toisen suuhun? Miksi hiusten värin piti muuttua? Nämä ihmeet eivät olleet niin tarpeellisia eikä kenenkään elämä ollut varsinaisessa vaarassa. Tai miksi tuhlata energiaansa kutsumaan Jumalan nimessä sadetta tai tuulta jonkin alueen ylle?

Raamatussa on myös ihmeitä, joissa ei ole mitään järkeä. Miksi Pietarin piti mennä onkimaan temppeliveroraha kalan suusta, kun Juudas Iskariotilla oli hallussaan Jeesuksen varat. Sieltä olisi varmasti löytynyt tarvittava raha. Tai miksi Pietarin piti kävellä veden päällä Jeesuksen luokse myrskyssä? Sillä hetkellä tämä kävely vaikutti täysin tarpeettomalta teolta. Yksi ihminenhän oli jo veden päällä. Ja olihan Pietarilla venekin.

Salaisuus tällaisissa ihmeissä on se, mitä Pietari sanoi Jeesukselle veneestä: ”Jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin” (Matt. 14:28). Kyse oli Jumalan tuntemisesta ja epäuskon muurien murtamisesta. Jumalan kaikkivaltiaan luonteen ymmärtämisestä. Kun luemme tuota tarinaa tänä päivänä, saamme paljon ymmärrystä hengellisistä periaatteista sen kautta. Pietarin sillä hetkellä tarpeeton uskon teko onkin voiman lähde monille.

Jumala osoittaa erilaisten ihmeiden kautta, että Hänellä on hallintavalta kaikkialla. Opetuslapset sanoivat tapahtuman jälkeen: ”Totisesti sinä olet Jumalan Poika” ( Matt. 14: 33). Heidän uskonsa oli kasvanut: kaikki oli Jumalalle mahdollista! Johannes jopa sanoo, että jos kaikki Jeesuksen tekemät ihmeet olisi kirjoitettu ylös kohta kohdalta, niin maailmaan eivät mahtuisi ne kirjat, joita pitäisi kirjoittaa. Sinne varmasti mahtui joukkoon monia erikoisia ihmeitäkin.

Yliluonnolliset, ihmisjärjen vastaiset ihmeet ja merkit ovat osa Jumalan teitä. Usko on tarkoitettu käyttöön eikä kaappiin piilotettavaksi. Usko kasvaa, kun sitä käytetään. Se ruostuu, jos sitä ei käytetä. Siksi on tärkeä sallia Jumalan tehdä kaikenlaisia ihmeitä ja merkkejä. Ne auttavat meitä pitämään uskomme vireänä ja palavana.