Yhdennentoista hetken työmies31.10.2014

Mitä tarkoittaa olla yhdennentoista hetken työmies? Matteuksen evankeliumin 20. luvussa kerrotaan isännästä, joka palkkasi työmiehiä pitkin päivää töihin. Viimeiset hän palkkasi vain tunnin ennen työpäivän loppua, yhdennellätoista hetkellä.

Kaikista merkeistä, maailmantapahtumista ja Raamatusta päätellen Jeesuksen takaisintulo on hyvin lähellä. Siksi tämän sukupolven uskovat ovat kaikki potentiaalisia yhdennentoista hetken työmiehiä. Vielä vähän aikaa ja Jumala järisyttää taivaan, maan ja meren. Siihen asti Hän kutsuu kaikkia uskovia olemaan työmiehiä.

Ketään uskovaa ei kutsuta olemaan vain katselija. Olemme osallistujia Jumalan valtakunnan eteenpäin viemisessä. Julistus, jota kuulemme seurakunnissa, sen kuuluu innostaa ja aktivoida ihmiset olemaan työmiehiä. Julistus kulkee aina toiminnan edellä. Jos ihmiset ovat passiivisia kuuntelijoita, on syytä muuttaa julistusta eikä syyttää ihmisiä innon puutteesta.

Kuka tahansa voi olla työmies. Ainoa, mitä tarvitaan, on valinta ja halu palvella sen voiman mukaan mitä Herra kulloinkin antaa. Herran työmiehen pitää olla valmis mihin tahansa. Jos sanomme Herralle: ”en tee sitten tuota koskaan” tai ”kaikkea muuta paitsi tuota voin tehdä”, niin Jeesus ei voi käyttää meitä.

Jumala on jo äidinkohdusta asti määritellyt jokaiselle kutsun ja tehtävän. Hänelle on täysin selvää mitä Hän haluaa elämämme kautta tehdä. Kyse on siitä, että meille selviää, mitä Hän haluaa meidän tekevän.

Miten voit saada selville henkilökohtaisen kutsusi? Tässä joitain ohjeita.

1. Ole asenteellisesti valmis kaikkeen. Ilmaise Herralle, että olet käytettävissä kaikkeen, mikä vie Taivasten valtakuntaa eteenpäin. Ilmaise, että vaikket osaa jotain asiaa, olet valmis opettelemaan sen vaikka nollasta ja menemään päin pelkojasi.

2. Lähde liikkeelle jostain. Etsi kutsuasi ei itsetarkoituksena vaan päämääränä palvella Kristusta ja Hänen ruumistaan paremmin. Etsivät löytävät. Kokeile eri palvelualueita. Jos joku ei onnistu, niin älä pysähdy vaan liiku koko ajan eteenpäin. Ole uskollinen pienissä asioissa. Kutsu ei löydy penkissä istumalla ja valittamalla tai kadehtimalla niitä, jotka ovat omansa löytäneet.

3. Jos olet löytänyt paikkasi Kristuksen ruumiissa, niin hienoa! Muista kuitenkin, että viinileilin tulee uudistua jatkuvasti. Älä tyydy olemaan samanlainen astia koko elämääsi: uudistu palvelupaikallasi. Muutoshalu osoittaa rakkautta Jeesusta kohtaan.

Alttius palvella on kaiken ydin. Yhdennentoista hetken työmiehenä oleminen ei ole ikä kysymys vaan alttius kysymys.