Peloton25.2.2015

Millaista olisikaan elämä ilman pelkoa? Mitä asioita olet jättänyt tekemättä koska olet pelännyt? Tai mitä päätöksiä olet tehnyt pelosta käsin? Olet ehkä valinnut urasi tai elämäntilanteesi pelosta käsin. Pelko estää meidän vapauttamme. Se estää meitä tuntemasta Jumalaa. Se estää meitä heittäytymästä uskon varaan. Se estää meitä elämästä täysillä uskovina.

Jokaisella ihmisellä on uskoa, mutta se mihin uskomme vaihtelee. Usko on lujaa luottamusta johonkin, mikä ei sillä hetkellä näy selvästi. Meidän uskomme voi olla Jumalassa ja Hänen voimassaan. Tämä on ihannetila ihmiselle. Silloin mikään ei ole mahdotonta. Mikään umpikuja ei ole lopullinen. Kaikki loput ja epäonnistumiset voivat olla uuden alkuja. Voit ponnistaa Jumalan yliluonnollisen rakkauden ja voiman avulla ylös mistä elämäntilanteesta tahansa.

Uskomme voi olla myös pahan pelossa. Silloin meillä on luja luottamus siihen, että jotain ikävää tapahtuu pian. Ajattelemme, että itku pitkästä ilosta tulee jossain vaiheessa eteemme kuitenkin. Epäonnistumisen pelko estää hyppäämästä uuteen. Negatiivisuus pitää meidät maan tasalla emmekä pääse koskaan oikein kunnolla käsiksi Jumalan ajatuksiin ja suunnitelmiin. Keneltäkään meistä ei siis puutu uskoa. Ydin taistelumme ei ole saada lisää uskoa vaan poistaa kaikki pelko, jotta uskomme saa siivet lentää.

Jumalaan luottava ei laita uskoaan pahaan. Kun uskomme on Herrassa ja haluamme kasvaa Hänen tuntemisessaan, niin silloin menemme rohkeasti kohti haasteita. Ja vaikka epäonnistuisimme, niin maailma ei kaadu siihen. Voimme aina käyttää sitä ponnahduslautana uuteen. Suurimmat Jumalan palvelijat ja palvelutyöt läpi historian ovat aina syntyneet kriisin kautta. Jumala mielistyy uskovaan, joka haluaa olla rohkea. Hän lisää meille rohkeutta Henkensä kautta, kun me otamme ensimmäisen askeleen.

”Jumalattomat pakenevat, vaikka kukaan ei aja takaa, mutta vanhurskaat ovat rohkeita kuin nuori leijona” San. 28:1