Rakkauden tähden10.11.2015

Herätys. Kello soi. Nyt on aika nousta. On lähdettävä liikkeelle. Ainakin minun. Olen liian kauan ollut nukuksissa. Olen liian kauan nauttinut mukavasta olostani seurakunnan sisällä, jo pelastuneiden ihmisten keskellä. Kaikki rakastavat perhettään ja ystäviään. Kuka rakastaa niitä, jotka eivät vielä tunne Jumalaa ja kuulu hänen valtakuntaansa? Kenet Jumala lähettää?

Nyt olen rehellinen. Olen odottanut hedelmää maailmasta ja rukoillut satoa hedelmättömyyden tuskassa. Olen toivonut ihmisten löytävän totuuden ja pelastuvan. Mutta minulla ei ole ollut niin suurta hätää sieluista, että olisin lähtenyt osoittamaan ihmisille henkilökohtaisesti, millainen Jumala on ja kuinka paljon hän rakastaa jokaista. Olen rakastanut ihmisiä passiivisesti ja odottanut heidän tulevan minun luokseni.

Jumala on kaikkea muuta kuin passiivinen rakkaudessaan. Hän lähetti ainoan rakkaan poikansa kuolemaan meidän tähtemme, jotta me voisimme pelastua ja saada uuden elämän. Jeesus oli hyvin radikaali rakkaudessaan vaeltaessaan maan päällä. Hän eli jatkuvasti mukavuusvyöhykkeen ulkopuolella. Hän ei antanut ihmisten mielipiteiden vaikuttaa sanoihinsa ja toimintaansa. Hän teki kaiken miellyttääkseen Isäänsä ja pelastaakseen ihmiset.

Raamatussa sanotaan: ”sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: Yksi on kuollut kaikkien puolesta, siispä kaikki ovat kuolleet. Hän on kuollut kaikkien puolesta, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen vaan hänelle, joka on heidän tähtensä kuollut ja noussut ylös.” (2Kor.5:14-15)

Näyttää siltä, että päädyn kerta toisensa jälkeen saman kysymyksen äärelle: Elänkö itseänivarten vai elänkö Jumalaa varten? Annanko mukavuudenhalun, pelon tai hengellisen kuivuuden ympärilläni pidätellä itseäni? Ovatko nämä vain uusia ilmaisuja itsekkyydelle?

Olen rukoillut useasti: Herra, lähetä minut! Mutta enkö minä jo ole lähetetty?! Jeesushan lähetti minut jo kaikkeen maailmaan. Lähetyskenttä ei siis heti lopu. Mistä voisin aloittaa tämän ihmeellisen ja radikaalin rakkauden sanoman levittämisen? Ihan läheltä.

Yhtäkkiä kesken kiireisen arjen havahduin siihen, kuinka paljon pieniä tekoja voi tehdä tuntemattomille ihmisille aivan yllättäen. Olin rajannut palvelualttiuteni niihin ”normaalin standardin” sisällä oleviin tekoihin kuten oven avaaminen naapurille tai tavaran noukkiminen maasta ohikulkijalle. Mutta tämä ei taida sittenkään riittää.

Rakkauden osoituksia on lukematon määrä, kun pitää silmänsä auki liikkuessaan oman kodin ulkopuolella. Pienellä kekseliäisyydellä rakkautta voi osoittaa tuntemattomille ihmisille hyvin puhuttelevillakin tavoilla, sillä tässä yhteiskunnassa on totuttu ajatukseen: mikään ei ole ilmaista. Jos on jotakin ilmaista, niin sen tarjoajalla on vähintäänkin taka-ajatus.

Jeesus laittoi itsensä likoon ja maksoi kalliin hinnan. Hän osoitti meille rakkautensa ilman taka-ajatuksia. Hän pelasti meidät Isänsä valtakuntaan. Me olemme saaneet maistaa Jumalan rakkautta ja hyvyyttä. Jeesus ei pakota meitä mihinkään. Kuitenkin hänen syvä halunsa on nähdä meidän seuraavan hänen jalanjälkiään. Koskettavan ihmisten kovia sydämiä näyttämällä heille henkilökohtaisesti, millainen meidän Jumalamme on. Rakkauden tähden.

Toimittanut Maria Luukkonen