Tahdotko?28.9.2015

Uskovan elämässä ylivoimaisesti tärkein hetki on se, kun hän pelastuu. Tässä erityisessä hetkessä Jumala kirjoittaa hänen nimensä elämän kirjaan. Kaikki hänen syntinsä annetaan anteeksi ja hän saa aloittaa uuden elämän Jumalan kanssa. Uusi uskova siirtyy Jumalan valtakuntaan aivan kokonaan. Nyt hänellä on oikeus lähestyä Isää Jeesuksen veren tähden.

Tästä kaikki kuitenkin vasta alkaa. Jumalan tahto on, että tunnemme Jumalaa ja hänen valtakuntaansa koko ajan enemmän. Emme me vielä tiedä kaikkea siinä hetkessä, kun pelastumme. Oikeastaan Jumalan tunteminen syvenee halki ikuisuuden. Hänessä on niin paljon uutta, että opimme tuntemaan hänestä koko ajan uusia puolia myös taivaassa. Kukaan ei voi kyllästyä Jumalaan tai hänen läsnäoloonsa koskaan.

Tiesitkö, että Jumala on laittanut myös jokaisen uskovan sisälle jotakin ainutlaatuista. Juuri sinussa on jotakin, mitä ei ole kenessäkään toisessa. Kristuksen ruumis on tarkkaan suunniteltu. Kaikilla ei ole sama tehtävä ruumiissa, niin kuin ei ole ihmisruumiissakaan. Silmä ei toimita korvan tehtävää tai käsi jalan tehtävää. Kaikki ovat tyytyväisimpiä silloin, kun saavat olla oikealla paikalla ja tehdä sitä, mitä varten heidät on luotu.

Jumalan tahto on, että jokainen uskova voi kantaa hyvää hedelmää Jumalan valtakuntaan. Me voimme antaa itsemme astioiksi Jumalan käyttöön sellaisina kuin olemme. Jotta voisimme edetä Jumalan tuntemisessa ja kantaa paljon hedelmää hänelle, hän muuttaa ja uudistaa meitä jatkuvasti. Hän ei jätä meitä sellaisiksi kuin olemme. Meidän osuutemme on antaa Pyhälle Hengelle lupa tulla sisällemme ja tehdä hyvää sisäistä työtä meissä. Jumalan valtakunnassa tehdään ensin salaista työtä sisimmässä ja sitten työ tulee näkyviin hyvänä hedelmänä.

Jumala haluaa antaa meille uuden sydämen ja uuden hengen (ks. Hes.11:19-20). Tämä on hänen päämääränsä koko seurakunnalle. Voimme kantaa runsaasti hedelmää, jos meillä on taipuisa sydän ja Jumalan vuodattama uusi henki. Tällöin haluamme tehdä Jumalan tahdon eikä se ole meille liian vaikea toteuttaa. Uusi henki saa aikaan sen, että levitämme sanomaa Jumalan valtakunnasta ja pelastuksesta mielellämme ja innoissamme. Pastorin ei tarvitse käskeä meitä evankelioimaan.

Meidän on hyvä ymmärtää, että sielunvihollinen ei halua meidän muuttuvan, saavan uutta henkeä tai kantavan hedelmää Jumalan valtakuntaan. Eteemme nousee näkymätön muuri silloin, kun haluamme mennä eteenpäin uskossa ja saada uuden hengen Herralta.

Ratkaiseva hetki jokaisen uskovan elämässä on, mitä hän valitsee muurin noustua eteen. Muuri tarkoittaa esimerkiksi ajatuksia: minä en riitä, olen liian heikko, tämä on liian vaikeaa, ei Jumala minua käytä astiana tai minä en kuule Jumalan ääntä. Jumala kuitenkin sanoo meille jokaiselle: murtaudu muurin läpi! Voimme sanoa sielunvihollisen äänelle: vaikene!

Jokainen uskova kykenee murtautumaan muurin läpi, jos hän todella tahtoo. Kyse on siitä, haluatko tavoitella enemmän? Tahdotko mennä uskossa eteenpäin? Haluatko saada Jumalalta uuden hengen ja kantaa runsaasti hedelmää Jumalan valtakuntaan? Tahdotko kuulla Jeesuksen äänen ja seurata häntä? Tahdotko?

Toimittanut Maria Luukkonen