Uusi ihminen15.9.2015

Tiesitkö, että sisälläsi on uusi ihminen? Tiesitkö, että vanha ihminen on kuollut? Tiesitkö, että Jumala puhuu vain uudelle ihmiselle salaisuuksia? Tiesitkö, että Jumalan voima, viisaus, voitelu ja kaikki aarteet ovat uudessa ihmisessä? Entä tiesitkö, että voit käskeä vanhan ihmisen lähteä lätkimään aina, kun se yrittää häiritä uuden ihmisen elämää?

Jokaisella Jeesukseen uskovalla on sisällään Pyhästä Hengestä syntynyt uusi ihminen (ks.2Kor.5:17). Kuitenkin uskovat kamppailevat synnin kanssa eivätkä näe voittoa kaikilla elämänsä alueilla. Tämä johtuu taistelusta uuden ja vanhan ihmisen välillä. Jos haluamme elää voitokkaina kristittyinä ja omistaa koko perintöosan, meidän tulee vahvistaa uutta ihmistä sisällämme ja käskeä vanhan ihmisen olla hiljaa.

Vanha ihminen hallitsee elämäämme sen vuoksi, että puhumme itsestämme, elämästämme ja tulevaisuudestamme negatiivisia asioita. Usein olemme kuin Mefiboset, Saulin sukulainen, jonka Daavid kutsui kuninkaan pöytään kanssaan. (Ks.2Sam.9) Mefiboset vertasi itseään koiranraatoon, sillä hän oli rampa jaloistaan. Hän ei pystynyt ymmärtämään, miksi kuningas haluaisi istua samassa pöydässä hänen kanssaan. Hänellä ei ollut elämän sanoja suussaan. Hän ajatteli itsestään vanhan ihmisen mukaan vain negatiivisia asioita.

Jumala kutsuu meidät Kuninkaan pöytään kanssaan. Hän on valmis osoittamaan armoa ja laupeutta meille sellaisena kuin olemme. Hän ei katso heikkouksiamme. Hän kuitenkin haluaa, että opimme elämään uuden ihmisen mukaan. Uusi ihminen on täynnä iloa, vapautta ja toivoa. Meidän tulee vain tutustua uuteen ihmiseen sisällämme ja vahvistaa uutta ihmistä.

Uuden ihmisen vahvistaminen on avain voitokkaaseen elämään. Prosessi alkaa siitä, että alamme kiinnittää huomiota ajatuksiimme. Yleensä puhumme ääneen asioita, joita liikkuu mielessämme. Niillä elämän alueilla, joilla olemme tottuneet ajattelemaan negatiivisesti, alammekin julistaa ääneen positiivisesti. Kun jatkamme hyvien asioiden julistamista, pikku hiljaa mielessämme tapahtuu ohjelman muutos aivan kuin tietokoneeseen syötettäisiin uudet ohjelmat ja tiedostot. Huomaamme, että ajatuksemme ja puheemme ovatkin muuttuneet Jumalan sanan mukaisiksi. Suumme täyttyy elämän, uskon ja toivon sanoilla. Tämä prosessi kestää vähän aikaa, mutta Pyhä Henki auttaa meitä koko ajan.

Jos haluat alkaa elämään uuden ihmisen mukaan ja nähdä voittoja elämässäsi, voit aloittaa prosessin tänään. Kaava on hyvin yksinkertainen. Se, mitä ajattelet, sitä puhut. Se, mitä puhut, se sinulle tapahtuu. Voit siis itse vaikuttaa elämäsi suuntaan merkittävästi. Jumala kutsuu meitä Kuninkaan pöytään. Hän ei tuomitse meitä. Miksi siis itse tuomitsisimme itsemme sanoillamme? Aloittakaamme uudenlainen elämä. Mikään ei rajoita meitä saamasta suuria voittoja, kun valitsemme puhua vain elämän sanoja. Vanhalle ihmiselle toteamme vain: sinä olet muuten kuollut.

Toimittanut Maria Luukkonen

 

Voit kuunnella lisää aiheesta: