Uskon taistelu18.5.2016

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että mielesi täyttää kaikenlaiset sekavat ja negatiiviset ajatukset? Onko mielesi kuin taistelutanner, jossa lentää ajatuksia kuin nuolia sinne tänne? Tuntuuko sinusta siltä, ettet pääse irti ajatuksista, jotka ryöstävät vapautesi, ilosi ja voimasi?

Tämä johtuu siitä, että meillä uskovilla on jatkuva taistelu käynnissä. Me sodimme näkymättömässä maailmassa olevia henkivaltoja vastaan. Suurin taistelu käydään omassa mielessämme. Vihollinen syöttää kaikenlaisia valheita ja pahoja ajatuksia mieleemme ja seuraa vierestä, kuinka tartumme syöttiin. Hän ei pääse ajatusmaailmaamme sisälle, mutta hän tekee johtopäätöksiä reaktioistamme, sanoistamme ja toiminnastamme. Vihollinen oppii nopeasti heikot kohtamme ja hyödyntää niitä surutta taistelussa meitä vastaan.

Meillä ei ole kuitenkaan syytä vaipua masennukseen. Vaikka vihollinen taistelee meitä vastaan, Jumala on meidän puolellamme. Hän on voittanut vihollisen ja antanut meille auktoriteetin voittaa. Me olemme Jumalan sotilaita ja Jumala haluaa meidän vahvistuvan ja kehittyvän sotilaina. Me tulemme väkeviksi ainoastaan sodan keskellä (ks.Hepr.11:34).

Jumala on antanut viholliselle luvan koetella meitä. Kukaan uskova ei pääse taistelua kokonaan pakoon. Jumala ei kuitenkaan jätä meitä yksin taistelemaan eikä hän anna niin suuria koetuksia, ettemme voisi niitä kestää. Välillä saatamme kuitenkin joutua todella kiperiin paikkoihin, joissa näyttää siltä kuin olisimme menettäneet kaiken. Näin kävi monille Raamatun sankareille, mutta kun he uskoivat ja luottivat Jumalaan hädän hetkellä, hän pelasti heidät. He eivät tuhoutuneet. He saivat suuria voittoja. Mekään emme tuhoudu koskaan, ellemme hylkää Jeesusta kokonaan.

Jumalan päämäärä on tehdä meistä sotasankareita. Hän haluaa, että voitamme ja valloitamme uusia alueita hänelle. Hän haluaa meidän kantavan hedelmää. Hän haluaa tehdä meistä voittajia tässä ajassa ja tulevassa. Eräänä päivänä me saamme palkan siitä, millaisia valintoja olemme tehneet tässä ajassa. Meille on annettu väkevä ase käsiimme: uskon rukous. Rukouksella voimme taistella vihollista vastaan ja rukouksella voimme pukea Jumalan koko sota-asun yllemme (ks.Ef.6:10-18). Rukouksella voimme vaikuttaa oman elämämme lisäksi kansakuntiin asti. Mitkä mahdollisuudet!

Toimittanut Maria Luukkonen