Uusi voima3.2.2016

Tuntuuko sinusta joskus, että olet aivan tyhjä? Huokaisetko ylöspäin, että olet kuin märkä rätti, jossa ei ole mitään jäljellä? Tuntuuko sisimmässäsi siltä kuin olisit vain yksinkertaisesti kuluttanut kaiken loppuun? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, olet oikealla tiellä.

Kristityn uskonvaellukseen kuuluu, että välillä astia tyhjenee aivan kokonaan vanhasta voimasta ja voitelusta. Tämä on välttämätöntä, jotta Jumala voisi laskea meihin uutta tuoretta voitelua. Jos jäljellä olisi vielä vanhaa, niin uusi ja vanha sekoittuisi, ja sitä me emme varmasti halua. Me haluamme sisällemme uuden elävän lähteen, josta kumpuaa raikasta vettä.

Jumala haluaa meidän olevan janoisia ja etsivän häntä jatkuvasti enemmän. Hän haluaa meidän löytävän syvemmän ja läheisemmän suhteen hänen kanssaan. Jumalan tahto on, että uudistumme ja puhdistumme, jotta voimme saada kirkkaamman lähteen.

Vain hengellinen jano saa meidät etsimään uutta parempaa lähdettä. Todellinen jano alkaa vaivata meitä, jos vanha lähteemme kuivuu kokonaan – niin ettei siitä tunnu irtoavan enää pisaraakaan. Jumala tuntee ihmisen luonteen, ja sen vuoksi on armoa, kun hän antaa lähteidemme kuivua. Tällä tavalla hän ikään kuin lähettää meidät etsimään uutta lähdettä. Kun Jumala laittaa meidät liikkeelle etsimään uutta, voimme olla varmoja, että löydämme sen. Hän ei laita meitä matkaan vain huomataksemme, ettei mitään löytynytkään. Tämä ei ole hänen rakkautensa luonteen mukaista.

Voimme siis iloita ja riemuita etsiessämme uutta lähdettä. Tie uudelle lähteelle tarkoittaa meille suurempaa voimaa ja mehukkaampaa hedelmää. Löydettyämme lähteen meidän tulee pysyä lähteellä jatkuvasti. Uusi lähde antaa meille voiman taistella syntiä vastaan. Saamme voiman valita elää puhtaina ja vapaina. Saamme nauttia Jumalan läsnäolon ja kirkkauden virrasta elämässämme. Kun pysymme lähteellä, pian meistä alkaa myös vuotaa yli ulospäin.

Toimittanut Maria Luukkonen