Taistelu maailmankaikkeuden herruudesta

[tubepress video=”b-sR-DF41IU”]

Jokainen kysyy jossakin vaiheessa itseltään: mistä minä tulen, minne minä menen ja miksi minä olen ylipäätänsä tänne syntynyt. Eri uskonnot ja filosofiat antavat kysymykseen erilaisen vastauksen ja useimmilla ihmisillä on jokin käsitys olemassaolon tarkoituksesta. Jopa ateisti omaa filosofisen käsityksen elämän tarkoituksesta.

Elämänkatsomuksesta riippuen ihmisellä on kaksi vaihtoehtoa vastata itselleen tähän kysymykseen: me olemme joko sattuman oikusta ilman mitään järjellistä syytä syntyneet tänne, tai sitten joku älykäs jumalallinen persoona on luonut meidät.

Tässä ohjelmasarjassa lähestytään näitä peruskäsityksiä siitä vakaasta näkökulmasta, miten voimme varmasti tietää, että kaiken takana on Raamatun ilmoittama Jumala, eikä muiden uskontojen jumala. Sarja perustuu ainoastaan siihen tietoon, minkä Raamattu meille antaa.

Sarja alkaa siitä, että alussa oli vain kolmiyhteinen Jumala. Jossakin vaiheessa Jumala päätti luoda maailmankaikkeuden: galaksit, tähdet, auringon, maan, enkelit, eläimet ja kasvikunnan. Tämä sanotaan Raamatun ensimmäisessä jakeessa: ”Alussa Jumala loi taivaan ja maan”. Tämän jälkeen aivan viimeisenä toimenpiteenä ennen tämän aikakauden loppua Jumala luo ihmiskunnan maan päälle 7000 vuoden ajaksi.

Sarja päättyy siihen, että tämän ihmiskunnan ajanjakson jälkeen kaikki enkelit ja ihmiset kootaan suuren valkoisen valtaistuimen eteen. Siellä annetaan lopullinen tuomio siitä, kummassa paikassa nämä luodut olennot jatkavat elämäänsä, taivaassa vai kadotuksessa.

Ohjelmasarjassa luodaan kokonaiskuva siitä, miksi enkelien luomisen jälkeen tarvittiin vielä ihmiskuntaa, joka elettyään maailmanaikojen viimeiset 7000 vuotta, joutuu lopuksi tuomiolle tekemisistään. Koska Jumala on rakkaus, monet eivät voi käsittää, miksi Hän lopuksi marssittaa kaikkina maailman aikakausina  luomansa enkelit ja ihmiset yhdellä kertaa tuomittavaksi viimeiselle tuomiolle.

Sarja vastaa samalla siihen suureen kysymykseen, miksi näkymättömässä maailmassa on nykyisin käynnissä jatkuva sota ja me ihmiset koemme tuon taistelun maan päällä koko ajan. Miksi hyvä Jumala sallii pahan maan päällä? Mihin rukousta tarvitaan? Ketkä taistelevat, mistä ja miksi? Näihin ja moniin muihin ihmisiä askarruttaviin kysymyksiin sarja antaa vastaukset.

Jaksot

1. Miten ja milloin maailmankaikkeus sai alkunsa?
Raamatun kuusi ensimmäistä sanaa kertoo, kuinka luomistyö alkoi.

2. Enkelimaailman luominen
Milloin ja miksi enkelimaailma luotiin, ja mikä on heidän tehtävänsä?

3. Kapina taivaassa
Miten oli mahdollista, että johtava enkeliruhtinas lucifer ylpistyi ja nousi kapinaan Jumalaa vastaan?

4. Ihmisen luominen
Ihminen luotiin enkelimaailman ja universumin kaoottisen tilanteen keskelle.

5. Aadamista Jeesukseen
Ihmiskunta odotti 4000 vuotta, ennen kuin Jumala lähetti poikansa sovittamaan ihmiskunnan synnit.

6. Seurakunnan aika 2000 vuotta
Ihmiskunnan historian loppupuolella avattiin mahdollisuus kaikille ihmisille löytää yhteys Jumalaan.

7. 1000-vuotinen valtakunta ja viimeinen tuomio
1000-vuotisen valtakunnan jälkeen enkelit ja ihmiset kootaan viimeiselle tuomiolle.

8. Katsojakysymyksiin vastaaminen
Viimeisessä jaksossa vastataan katsojien lähettämiin kysymyksiin.